Distributieriem vervangen Zwolle
  • Dealer-kwaliteit voor een betere prijs
  • A-merkonderdelen
  • Onderhoud met fabrieksgarantie

Afspraak maken

Distributieriem vervangen Zwolle bij CarProf Tyrepoint Zwolle

De distributieriem zorgt voor de samenwerking tussen de krukas en de nokkenas. Deze verbinding zorgt voor het functioneren van de motor. Je zou kunnen zeggen: een behoorlijk essentieel onderdeel. De distributieriem vervangen om schade aan de motor te voorkomen is dus belangrijk. Niet elke auto heeft een distributieriem. Bij CarProf Tyrepoint Zwolle bent u aan het juiste adres. Ons autobedrijf in Zwolle is gespecialiseerd in werkzaamheden zoals het vervangen van de distributieriem of distributieketting. Sommige auto’s hebben een distributieketting of maken gebruik van tandwielen. Het voordeel hiervan is dat ze duurzamer zijn dan een distributieriem en dus langer meegaan. De distributieriem moet daarentegen regelmatig worden vervangen. Maak online eenvoudig een afspraak bij CarProf Tyrepoint Zwolle.

Hoe vervangt CarProf Tyrepoint Zwolle de distributieriem?

CarProf Tyrepoint Zwolle monteert een distributieriem uiterst nauwkeurig, volgens de voorschriften van de fabrikant. Een goed gemonteerde distributieriem gaat lang mee. Wilt u kosten besparen? Eventueel adviseren wij u om aangrenzende onderdelen te vervangen. Alleen als dit nodig is natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan de waterpomp en de rollen waar de distributieriem op gemonteerd is. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op:

 

Wanneer distributieriem vervangen in Zwolle?

Het vervangen van de distributieriem is één van de duurdere periodieke onderhoudswerkzaamheden aan uw auto. De totale kosten verschillen per merk, type en bouwjaar. Bij moderne en geavanceerde motoren moeten vaak extra onderdelen vervangen worden. De vervangingstermijn wordt voorgeschreven door de fabrikant en is afhankelijk van uw gereden kilometers in combinatie met het aantal jaren. Zo kan de fabrikant voorschrijven dat de distributieriem iedere 5 jaar moet worden vervangen of om de 90.000 kilometer. Rijdt u 20.000 km per jaar, dan is de riem na 4 en een half jaar aan vervanging toe zijn.

Distributieriem inclusief waterpomp

Op het moment dat de distributieriem wordt vervangen is de oude waterpomp ook al wat versleten. Na de montage van een nieuwe distributieriem komen de lagers en afdichtingen onder grotere spanning te staan. Is het uitstellen van een nieuwe waterpomp zinvol? De kans is groot dat u na een relatief korte tijd alsnog terug moet komen om de waterpomp te vervangen. Bij het vervangen van de waterpomp verversen wij direct de koelvloeistof.

Multiriem

Uw auto bevat één of meerdere multiriemen (vroeger was dit de V-riem, die de dynamo en ventilator aandreef). De multiriem doet zijn naam eer aan en drijft hiernaast ook de stuurbekrachtiging en de airco aan. Aangezien de vervangingstermijn van de multiriem niet altijd samenvalt met die van de distributieriem neemt CarProf Tyrepoint Zwolle deze ook niet standaard mee in de offerte. Tijdens de controle kijken wij of de multiriem aan vervanging toe is. Uiteraard bespreken wij vooraf de kosten met u.

Distributieketting vervangen Zwolle

Heeft uw auto een distributieketting in plaats van een distributieriem? Goed nieuws: een distributieketting is duurzamer. De vervangingstermijn van de ketting hangt niet direct samen met het aantal gereden kilometers. Wilt u meer informatie over uw distributieketting of het vervangen hiervan, neem dan gerust contact met ons op.

Afspraak maken

CarProf Tyrepoint Zwolle helpt u graag verder. Ook voor andere werkzaamheden bent u bij ons autobedrijf in Zwolle van harte welkom.

Tot ziens in Zwolle

24 maanden garantie Zwolle