Winterbanden wissel Lochem
  • De beste merken
  • Vakkundige montage
  • Eerlijke prijzen

Afspraak maken

Winterbanden wisselen Lochem

De banden zijn het enige onderdeel van uw auto dat contact maakt met de weg. Kies daarom voor de juiste banden, met de juiste bandenspanning en een goed profiel. CarProf Toenink Lochem adviseert u graag. Zeker in de winter, met regen of sneeuw, is het voor uw veiligheid essentieel om goed grip op de weg te hebben. Wissel uw banden ook om extra slijtage te voorkomen. We adviseren de winterbanden te wisselen zodra de temperatuur onder de zeven graden komt. Dit is in de periode oktober t/m maart.

VideoVerschil type banden

WANNEER WINTERBANDEN WISSELEN Lochem

Wanneer u de winterbanden moet wisselen is afhankelijk van de weersomstandigheden. CarProf Toenink Lochem adviseert om bij een temperatuur onder de 7 graden de bandenwissel te laten uitvoeren bij ons autobedrijf in Lochem. Een winterband biedt meer grip wanneer het wegdek koud en glad wordt. Het is belangrijk om tijdig de winterbanden te wisselen, houdt daarom de temperatuur in de gaten. In het voorjaar kunt u de winterbanden weer vervangen voor de zomerbanden. Beide werkzaamheden kunt u laten uitvoeren bij CarProf Toenink Lochem.

HET VERSCHIL TUSSEN WINTERBANDEN EN ZOMERBANDEN

Bij CarProf Toenink Lochem vinden we uw mobiliteit erg belangrijk en ook dat u veilig de weg op kunt. De monteurs bij ons autobedrijf in Lochem werken met moderne apparatuur en werken met veel aandacht aan uw auto. Een winter- en zomerband hebben een verschillend profiel. Een zomerband heeft bijvoorbeeld minder lametten en is speciaal ontworpen om aquaplaning te voorkomen. Daarnaast heeft een zomerband meer grip bij warme temperaturen en daardoor heeft u een betere wegligging. Een winterband is speciaal ontworpen om tijdens koude en gladde dagen voor meer grip te zorgen. Het is daarom belangrijk om in de winter op winterbanden te rijden en in de zomer op zomerbanden. Dit zorgt voor de veiligheid op de weg en minder slijtage van de autobanden. Plan eenvoudig online een bandenwissel bij CarProf Toenink Lochem in Lochem.

Winterbanden wissel Lochem