Trekhaak monteren Spijkenisse
  • Snel en eenvoudig
  • Vakkundige monteurs
  • Voor alle merken

Prijs berekenen

Trekhaak monteren Spijkenisse

CarProf Spijkenisse is aangesloten bij Trekhaakofferte.nl. Hier krijgt u snel een prijs voor een trekhaak geschikt voor uw auto. Door uw kenteken in te vullen bieden we de beste keuze voor een eerlijke prijs. Voor alle auto’s en alle merken! De trekhaakset wordt gemonteerd door onze vakkundige monteurs. Wij zijn aangesloten bij Trekhaakofferte.nl. We hebben de juiste kennis en apparatuur voor het professioneel monteren van een trekhaak.

Direct een offerte ontvangen? Stuur ons een mail met kenteken dat sturen wij u een bijpassende prijsopgave.

Welke trekhaak en kabelsetmoet ik kiezen?

Moet een trekhaak functioneel zijn, of hecht u ook waarde aan de vormgeving? U kunt kiezen uit verschillende soorten trekhaken:

  • Vaste trekhaak: de kogel is altijd zichtbaar, ook als u de trekhaak niet gebruikt. Hij is gemakkelijk in gebruik en is bovendien voordelig in aanschaf.
  • Afneembare trekhaak: wilt u liever de kogel niet zien als u de trekhaak niet nodig heeft, dan kiest u deze. Bij verreweg de meeste modellen is het montagepunt, waarmee de kogel aan het frame van de trekhaak wordt vastgemaakt, volledig onzichtbaar. De afneembare trekhaak is niet alleen fraaier, het is soms ook noodzakelijk omdat anders het nummerbord of mistachterlicht niet goed zichtbaar zijn.
  • Wegklapbare trekhaak: deze trekhaak biedt het meeste gemak. De vaste kogel is wanneer hij niet in gebruik is verborgen in de achterbumper. Met een druk op de knop of door te trekken aan een hendel klapt u de kogel uit en duwt ‘m in de vergrendeling. Na gebruik bergt u hem op dezelfde manier weer op.
  • Fietsendrager trekhaak: voor auto’s die van de fabrikant geen aanhanger mogen trekken zijn er speciale fietsendrager trekhaken leverbaar. De kogel hiervan is zo bewerkt dat een aanhanger niet aan te koppelen is, maar een fietsendrager wel.

Wilt u meer informatie? Stuur ons een mail met uw kenteken en vraag en dan helpen wij u graag verder.

Bij elke trekhaak is een stekkerdoos standaard meegeleverd. Daarmee sluit u de verlichting van een aanhangwagen aan op de elektronica van de auto. De stekkerdoos is vast of met een uitklapmechanisme op het trekhaak frame gemonteerd. U kunt op Trekhaakofferte.nl kiezen uit een 13-polige of 7-polige aansluiting.

  • 7-polig: deze aansluiting was lange tijd standaard en is nog steeds populair, vooral wanneer de trekhaak alleen maar voor een aanhanger of een fietsendrager gebruikt wordt. Om te voldoen aan moderne internationale eisen voor aanhangerverlichting en gebruikscomfort heeft de 7-polige stekkerdoos te weinig vrije polen.
  • 13-polig Jaeger: dit is bij moderne auto’s de meest gangbare aansluiting. De stekkerdoos heeft meerdere kransjes van identieke pinnetjes (polen). De stekker monteert u met een banjonetsluiting. Behalve pennen voor de verkeersverlichting van de aanhanger zijn er ook pennen voor andere functies, zoals een achteruitrijlicht op de aanhanger, het opladen van een caravanaccu of het voeden van de koelkast.
  • 13-polig Multicon/West: deze aansluiting heeft zeven grote polen met daarom heen een rondje van kleinere polen. Deze is bij moderne auto’s minder gebruikelijk, het voordeel is wel dat 7-polige stekkers, die voorheen standaard waren, hierin passen.

 

Prijs berekenen

Trekhaak monteren Spijkenisse