Remmen controleren Eindhoven
  • Dealer-kwaliteit voor een betere prijs
  • A-merkonderdelen
  • Onderhoud met fabrieksgarantie

Afspraak maken

Remmen controlerendoor CarProf ROTO Eindhoven

Het remsysteem vormt het belangrijkste actieve veiligheidssysteem van uw auto. Het is daarom belangrijk dat de remmen altijd goed functioneren. Laat uw remmen tijdig controleren door CarProf CarProf ROTO Eindhoven en voorkom problemen met remmen. Last van piepende remmen? De specialisten van CarProf hebben alles in huis voor controle en onderhoud aan uw remmen. We zien u graag bij ons autobedrijf in Eindhoven.

Remmen slijtagecontrole in Eindhoven

Controleer of u één of meer van onderstaande kenmerken herkent bij uw auto. In dat geval is het verstandig om CarProf ROTO Eindhoven uw remmen te laten controleren.

  • Een trillend stuur
  • Een auto die scheef trekt (bij ongelijkmatige slijtage van de remmen)
  • Een rempedaal dat ver ingetrapt moet worden of sponzig aanvoelt

Als u een of meer van deze punten herkent is het verstandig om de remmen direct na te laten kijken. Dat is niet alleen veiliger, u kunt zo ook duurdere reparaties voorkomen. Schijfremmen werken namelijk door remblokken met wrijvingsmateriaal op de schijf te duwen (met een remklauw). Als dit materiaal versleten is, wordt het metaal van de blokken gebruikt om de auto af te remmen. De remschijven slijten dan veel sneller dan nodig is. Tijdig de remblokken vervangen is daarom aan te raden.

Afspraak maken

 

Piepen of schuren uw remmen?

Als uw remmen schuren, piepen of uw remlampje brandt op uw dashboard is het waarschijnlijk hoog tijd om uw remmen te laten controleren en vervangen. Wij zullen uw remmen aan een gedegen onderzoek onderwerpen (verglazing blokken, minimum voorgeschreven dikte, eventuele beschadigingen) en zal uw remblokken indien nodig vervangen, uiteraard met originele kwaliteit (OE).

Laat uw remmen controleren bij CarProf ROTO Eindhoven

We geven eerlijk advies over remmen. Het is bijvoorbeeld niet altijd nodig om zowel de remschijven als de remblokken te vervangen. De remschijven gaan namelijk twee keer zo lang mee als de remblokken. Als er nieuwe onderdelen nodig zijn om uw remsysteem weer op orde te krijgen, gebruiken we alleen A-merk onderdelen van originele kwaliteit.

Hoe gaan wij te werk?

Bij het controleren van de remmen worden eerst de wielen verwijderd. Vervolgens wordt gekeken of de remblokken en remschijven aan de voorgeschreven minimale dikte voldoen. Het is tevens mogelijk om te meten of de remschijven andere afwijkingen vertonen (onregelmatigheden die de auto doen trillen of trekken).

Neem gerust contact met ons op:

Telefoonnummer 040-2518970

Mailadres [email protected]

Remmen controleren Eindhoven