Trekhaak monteren Breda
 • Snel
 • Simpel
 • Slim

Bereken prijs

Trekhaak monteren Breda

Via Trekhaakofferte.nl krijg je snel een prijs voor een trekhaak geschikt voor jouw auto. Door eenvoudig het kenteken in te vullen biedt CarProf Nuitermans Breda de beste keuze voor een eerlijke prijs. Voor alle automerken! Trekhaak monteren bij CarProf Nuitermans Breda in Breda. Lees hier meer informatie over Trekhaakmontage bij Trekhaakofferte.nl. 

 • Trekhaak monteren bij 1 van onze 125 trekhaakmontagepartners
 • Altijd een vestiging binnen een straal van 25 kilometer
 • Binnen een paar minuten heb je een afspraak

Kosten trekhaak monterenbij CarProf Nuitermans Breda?

De kosten voor het laten monteren van een trekhaak zijn erg afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen is dit erg afhankelijk van welk automerk, model en type auto je hebt. Daarnaast kan je kiezen tussen verschillende soorten trekhaken en kabelsets. Ook dat heeft invloed op de kosten voor de trekhaakmontage. Zie snel wat de kosten voor jou zijn: Trekhaakofferte.nl

Welke trekhaak moet ik kiezen?

De keuze voor een trekhaak is afhankelijk van de wens die je hebt voor het gebruik van de trekhaak. Moet de trekhaak alleen functioneel zijn, of hecht je ook waarde aan de vormgeving? Het is aan jou. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten trekhaken:

 • Vaste trekhaak: de kogel is altijd zichtbaar, ook als je de trekhaak niet gebruikt. Hij is gemakkelijk in gebruik en is bovendien voordelig in aanschaf.
 • Afneembare trekhaak: wil je liever de kogel niet zien als je de trekhaak niet nodig hebt, dan kies je deze. De afneembare trekhaak is niet alleen fraaier, het is soms ook noodzakelijk omdat anders het nummerbord of mistachterlicht niet goed zichtbaar zijn.
 • Wegklapbare trekhaak: deze trekhaak biedt het meeste gemak. Het is een vaste kogel die je kan verbergen achter de bumper op het moment dat je hem niet gebruikt. Met een druk op de knop of door te trekken aan een hendel klap je de kogel uit en duwt ‘m in de vergrendeling. Na gebruik berg je ‘m op dezelfde manier weer op.
 • Fietsendrager trekhaak: voor auto’s die van de fabrikant geen aanhanger mogen trekken zijn er speciale fietsendrager trekhaken leverbaar. De kogel hiervan is zo bewerkt dat een aanhanger niet aan te koppelen is, maar een fietsendrager wel.

Wil je meer informatie? Kijk dan op Trekhaakofferte.nl of vraag het aan CarProf Nuitermans Breda

 

Volgende stap: de keuze voor een stekkerdoos

Bij elke trekhaak is een stekkerdoos standaard meegeleverd. Daarmee sluit je de verlichting van een aanhangwagen aan op de elektronica van de auto. De stekkerdoos is vast of met een uitklapmechanisme op het trekhaak frame gemonteerd. Je kunt op trekhaakofferte.nl kiezen uit een 13-polige of 7-polige aansluiting.

 • 7-polig: deze aansluiting was lange tijd standaard en is nog steeds populair, vooral wanneer de trekhaak alleen maar voor een aanhanger of een fietsendrager gebruikt wordt. Om te voldoen aan moderne internationale eisen voor aanhangerverlichting en gebruikscomfort heeft de 7-polige stekkerdoos te weinig vrije polen.
 • 13-polig Jaeger: dit is bij moderne auto’s de meest gangbare aansluiting. De stekkerdoos heeft meerdere kransjes van identieke pinnetjes (polen). De stekker monteer je met een banjonetsluiting. Behalve pennen voor de verkeersverlichting van de aanhanger zijn er ook pennen voor andere functies, zoals een achteruitrijlicht op de aanhanger, het opladen van een caravanaccu of het voeden van de koelkast.
 • 13-polig Multicon/West: deze aansluiting heeft zeven grote polen met daarom heen een rondje van kleinere polen. Deze is bij moderne auto’s minder gebruikelijk, het voordeel is wel dat 7-polige stekkers, die voorheen standaard waren, hierin passen.

Tip: constante stroomdraad voor de caravan

Let op: ga je een caravan trekken en tijdens het rijden gebruik maken van extra functies zoals het opladen van de moveraccu of de koelkast laat dan een constante stroomdraad (klemnummer 30) en/of een geschakelde stroomdraad (klemnummer 15) aansluiten. De draadoppervlakte moet minimaal 2,5 mm2 zijn. Vaak zijn de draden al wel aanwezig in een 13-polige aansluitset, maar worden niet altijd standaard aangesloten. De 7-polige stekkerset wordt zonder zo’n draad geleverd.

Interesse? Bereken eenvoudig de prijs via Trekhaakofferte.nl en maak een afspraak bij CarProf Nuitermans Breda, uw universele autobedrijf in Breda.