APK check Zwolle
  • Dealer-kwaliteit voor een betere prijs
  • Geen verrassingen
  • De nummer 1 in kwaliteit

Afspraak maken

APK Zwollebij CarProf IJsselland Zwolle

Bij de APK check (algemene periodieke keuring) wordt uw auto door CarProf IJsselland Zwolle getest op de wettelijke eisen voor veiligheid, milieu en registratie. De APK keuring is er om zeker te weten dat u weer veilig op weg kunt. Om dit zo goed mogelijk vast te stellen, controleert de APK-keurmeester een aantal vaste punten die van invloed zijn op het veilig functioneren van uw auto. Dankzij de keuring komen mogelijke gebreken aan het licht. U weet zo op tijd of uw auto onderhoud of reparatie nodig heeft en voorkomt gevaarlijke situaties op de weg. De APK is namelijk een keuring en geen periodiek onderhoud. Tevens steunt u met uw APK keuring het goede doel. We zien u graag bij ons autobedrijf in Zwolle.

APK keuring Zwolle

Een CarProf monteur bij CarProf IJsselland Zwolle bekijkt de technische staat van uw auto en keurt deze volgens de voorgeschreven criteria. Zij controleren de remmen en kijken of uw auto niet te veel schadelijke stoffen uitstoot. Een aantal andere punten waarop gecontroleerd wordt:

Om ervoor te zorgen dat u goed geïnformeerd bent over de staat van uw auto, krijgt u een volledig rapport over de uitslag van de keuring. U kunt precies zien waarom uw auto goed- of afgekeurd is. We geven aan of er onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden.

Afspraak maken

 

Is regulier onderhoud nodig naast de APK check?

Een APK keuring is geen regulier onderhoud, maar een visuele keuring. Bij onderhoud en reparaties gaan monteurs daadwerkelijk aan de slag met een defect of het vervangen van onderdelen. Tijdens de APK check controleert onze monteur bijvoorbeeld of de dragende delen van uw carrosserie niet bedreigd worden door roest en of de remmen nog goed functioneren. Het gaat bij een APK om de veiligheid van uw auto. Dit zegt minder over de conditie van bijvoorbeeld de motor. De gezondheid van de motor is afhankelijk van zaken die aan bod komen tijdens regulier onderhoud, zoals oliewissel of het plaatsen van een nieuw luchtfilter. Als u zich netjes aan de onderhoudsintervallen vanuit de fabrikant houdt, gaat uw auto veel langer mee. Uiteraard adviseren wij u graag over het onderhoud van uw auto.

Afspraak maken

APK check Zwolle

Wanneer is mijn auto aan de beurt voor de APK?

Hoe vaak u uw auto APK moet laten keuren is afhankelijk van de auto die u rijdt en het bouwjaar. Een nieuwe benzineauto wordt na vier jaar voor het eerst gekeurd. Voor een nieuwe dieselauto geldt drie jaar.

  • Een benzineauto wordt na de eerste APK om de twee jaar gekeurd.
  • Na acht jaar wordt een benzineauto jaarlijks gekeurd.
  • Voor een dieselauto geldt dat de auto na drie jaar, ieder jaar wordt gekeurd.

Koopt u een tweedehandsauto? Dan kunt u uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Het is belangrijk om uw auto vóór de vervaldatum te laten keuren. Om te voorkomen dat uw auto ongekeurd rondrijdt mag u de APK al twee maanden van tevoren laten uitvoeren. De nieuwe vervaldatum volgt een jaar na de oorspronkelijke vervaldatum.

APK check Zwolle

Elektrische auto’s en APK

Moeten hybride en elektrische auto’s ook APK gekeurd worden? Dat moet inderdaad. Voor deze voertuigen gelden dezelfde regels als voor andere auto’s. De controle wijkt wel gedeeltelijk af. Bij hybride en elektrische voertuigen staat de APK onder andere in het teken van de elektrische aandrijflijn en de onderdelen daarvan.

De APK-termijnen zijn hetzelfde als bij benzineauto’s. Dit betekent dat u bij een nieuwe auto na vier jaar voor het eerst de keuring laat uitvoeren. Vervolgens om de twee jaar en na acht jaar vindt de APK ieder jaar plaats. CarProf is de garage voor alle merken. Ook uw hybride of elektrische auto is bij ons in goede handen.

 

Wat als mijn auto niet door de APK keuring komt?

Naast de APK adviseren wij om minimaal één keer per jaar met uw auto naar CarProf te komen voor controle en regulier onderhoud. Hiermee houdt u uw auto in goede conditie en is de kans op onverwachte reparaties klein. Mocht uw auto toch worden afgekeurd, dan kunt u deze direct bij CarProf laten repareren. Als de kosten van de reparatie niet in verhouding staan met de waarde van de auto dan zullen wij adviseren de reparatie niet te laten uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat u dit binnen twee maanden laat uitvoeren. In de tussentijd mag u alleen met uw auto naar de garage rijden. De vervaldatum blijft gelden. Het is daarom belangrijk dat de reparaties voor die datum zijn uitgevoerd. Mocht u de auto niet meer laten repareren dan kunt u kiezen voor verkoop, inruilen of de auto naar de sloop brengen. Ook als uw auto wordt afgekeurd krijgt u een keuringsrapport. Twijfelt u over de keuring? Breng een bezoek aan de RDW en neem het rapport mee. Zij controleren of de keuring goed is uitgevoerd. Een tweede optie is om een second opinion aan te vragen bij een andere garage.

 

CarProf APK steunt het goede doel

Bij CarProf IJsselland Zwolle nemen wij verkeersveiligheid serieus en gaan we nóg een stap verder. Niet alleen verzorgen onze autotechnici een kwalitatieve APK. Per uitgevoerde APK doneren wij € 0,50 aan TrafVic-Kids van Fonds Slachtofferhulp. Dit project biedt specifieke behandeling op basis van wetenschappelijk onderzoek aan kinderen die nabestaande of slachtoffer zijn van een verkeersongeval. Totaalbedrag aan donaties van 2020 tot en met 2022 is €101.370,- Doe ook mee: laat uw auto keuren bij CarProf! Vanaf 2023 gaan we nog een stapje verder en zijn we ook een samenwerking aangegaan met Veilig Verkeer Nederland. Kijk voor meer informatie op onze verkeersveiligheidspagina.

Voldoende profiel op uw banden en goed werkende remmen maken het verschil bij een noodstop. En wat te denken van helder zicht op de weg dankzij goed functionerende ruitenwissers. Allerlei zaken die uw veiligheid, en die van anderen, in het verkeer verbeteren. Bij CarProf staan we voor kwaliteit en veiligheid. Wij werken met professionele apparatuur en A-merkonderdelen. Onze autotechnici volgen doorlopend opleidingen en zorgen ervoor dat uw auto veilig de weg op kan. Vanzelfsprekend in topconditie!

 

APK check Zwolle