Accu Groningen
  • Dealer-kwaliteit
  • A-merkonderdelen
  • 24 maanden garantie

Afspraak maken

Accu Groningen

Auto accu vervangen bij CarProf Bockhoudt Groningen. De accu is de batterij van uw auto en zorgt voor het starten. Merkt u dat er problemen zijn bij het starten van uw auto? Maak dan een afspraak bij CarProf Bockhoudt Groningen. Uw universeel autobedrijf in Groningen. Onze monteurs controleren de accu en geven aan of de accu vervangen moet worden. Auto accu kopen in Groningen? Plan eenvoudig een afspraak. Lees in onderstaande tekst meer over de levensduur van een accu en wat kost een accu.

Hoelang gaat een auto accu mee?

Een accu gaat gemiddeld 5 jaar mee. Dit is afhankelijk van het gebruik van uw auto. Een accu heeft bijvoorbeeld de tijd nodig om te kunnen opladen. Gebruikt u uw auto alleen voor korte ritjes? De accu levert nu relatief vaak stroom om te starten, maar krijgt niet de tijd om volledig op te laden. Een accu is een slijtageonderdeel en neemt geleidelijk in kwaliteit af. Uiteindelijk levert de accu niet meer voldoende capaciteit om goed te functioneren. De accu moet dan vervangen worden.

Hoe merk ik of de accu aan vervanging toe is?

Wanneer is de auto toe aan een nieuwe accu en hoelang gaat een auto accu mee? Gemiddeld gaat een accu zo'n 5 jaar mee. Hoelang de accu precies meegaat is erg afhankelijk van het gebruik van uw auto. Staat de auto veel stil of rijdt u alleen korte ritjes? Dan heeft dit invloed op de levensduur. De accu moet dan vaker stroom leveren om te starten en heeft relatief weinig tijd om op te laden. Laat u informeren of adviseren door CarProf Bockhoudt Groningen. Er zijn een aantal indicatoren dat de accu kwaliteit achteruit gaat:

  • Problemen bij het starten van de auto, je kan dan een klikkend geluid horen.
  • Een mindere werking van bijvoorbeeld de autoverlichting, airco of ruitenwissers.
  • Het kan ook zijn dat de accu een onaangename geur verspreidt. Dit is een teken dat de accu overladen is. Wij adviseren in dit geval om de accu direct te laten controleren.

Plan uw afspraak bij CarProf Bockhoudt Groningen

 

 

Afspraak maken

Accu laten vervangen in Groningen

Accu vervangen kosten

Bij CarProf Bockhoudt Groningen monteren wij A-merk onderdelen. De kosten voor het vervangen van de accu variëren. Dit is afhankelijk van de auto en het type accu die erin zit. Denk hierbij aan ongeveer € 140 voor een Peugeot 107 en € 320 voor een BMW 1 serie. Dit heeft verschillende redenen. Zo zijn accu’s voor start-stopsystemen een stuk duurder dan normale accu’s.

Accu vervangenin Groningen

Een accu levert energie aan de auto om te starten. Op het moment dat u uw autosleutel in het contact omdraait levert de accu stroom aan de motor. Het is natuurlijk belangrijk dat de accu niet leegloopt. De dynamo voorkomt dit door de accu tijdens het rijden bij te laden. Staat u geparkeerd en laat u de auto aanstaan of vergeet u per ongeluk het licht uit te zetten? Dan kan de accu snel leeglopen. Met de CarProf Pechhulppas of Service Card komen wij u direct helpen, zodat u weer snel de weg op kunt.

Accu vervangen in Groningen

 

Afspraak maken

Accu laten vervangen in Groningen