Carprof Logo

Laat uw distributieriem controleren door CarProf

Distributieriem vervangen

Waarom de riem vervangen?

Het vervangen van de distributieriem is één van de duurste periodieke onderhoudswerkzaamheden aan uw auto en kan uiteenlopen van €200 tot wel €1000. Bij de vaak moderne en geavanceerde motoren moeten vaak extra onderdelen vervangen worden, bijvoorbeeld de meelooprollen, spanrollen, ringen en bouten. De vervangingstermijn wordt voorgeschreven door de fabrikant en is afhankelijk van uw kilometrage in combinatie met jaren. Zo kan de fabrikant voorschrijven dat de distributieriem iedere 5 jaar moet worden vervangen of om de 90.000 kilometer. Dit is afhankelijk van wat het eerst komt. Rijdt u 20.000 km per jaar zal de riem na 4 en half jaar aan vervanging toe zijn.

Hoe vervangt CarProf de distributieriem?

CarProf monteert een distributieriem uiterst nauwkeurig. Een distributieriem die goed is gemonteerd, kan moeiteloos 100.000 kilometer meegaan. Anderzijds is het ook een kwetsbaar onderdeel. Een distributieriem die onzorgvuldig behandeld is, kan voortijdig falen. De riem wordt daarom exact volgens de voorschriften gemonteerd. Om kosten te besparen, kunt u ervoor kiezen om tegelijkertijd nabijgelegen onderdelen te vervangen. Bijvoorbeeld de waterpomp en de rollen waar de distributieriem op gemonteerd is.

Distributieriem inclusief waterpomp

Als er voor uw auto een Kit inclusief waterpomp beschikbaar is, dan weet u bijna zeker dat deze ook vervangen dient te worden. Het vervangen van de koelvloeistof is dan standaard inbegrepen in de offerte.

Meer dan één distributieriem

Sommige auto's (geavanceerde motoren) kunnen zelfs meer dan één distributieriem hebben. CarProf neemt standaard alleen de hoofdriem mee in de offerte.