Trekhaak monteren in de buurt
  • Voor alle merken
  • Professionele montage
  • Eerlijke prijs

Prijs berekenen

Monteren trekhaak
bereken de prijs en kosten voor een trekhaak

Via Trekhaakofferte.nl krijgt u snel een prijs voor een trekhaak geschikt voor uw auto. Door uw kenteken in te vullen bieden wij de beste keuze voor een eerlijke prijs. Voor alle auto’s en alle merken! De trekhaakset wordt gemonteerd door trekhaakexperts die zijn aangesloten bij ons landelijke netwerk van meer dan 125 merkonafhankelijke garagebedrijven. Een aantal CarProf vestigingen is ook aangesloten bij Trekhaakofferte.nl. Zij hebben de juiste kennis en apparatuur voor het professioneel monteren van een trekhaak.

Trekhaak monteren,welke trekhaak moet ik kiezen?

Moet een trekhaak functioneel zijn, of hecht je ook waarde aan de vormgeving? Het is aan jou. Je kunt kiezen uit verschillende soorten trekhaken:

  • Vaste trekhaak: de kogel is altijd zichtbaar, ook als je de trekhaak niet gebruikt. Hij is gemakkelijk in gebruik en is bovendien voordelig in aanschaf.
  • Afneembare trekhaak: wil je liever de kogel niet zien als je de trekhaak niet nodig hebt, dan kies je deze. Bij verreweg de meeste modellen is het montagepunt, waarmee de kogel aan het frame van de trekhaak wordt vast gemaakt, volledig onzichtbaar. De afneembare trekhaak is niet alleen fraaier, het is soms ook noodzakelijk omdat anders het nummerbord of mistachterlicht niet goed zichtbaar zijn.
  • Wegklapbare trekhaak: deze trekhaak biedt het meeste gemak. De vaste kogel is wanneer hij niet in gebruik is verborgen in de achterbumper. Met een druk op de knop of door te trekken aan een hendel klap je de kogel uit en duwt ‘m in de vergrendeling. Na gebruik berg je ‘m op dezelfde manier weer op.
  • Fietsendrager trekhaak: voor auto’s die van de fabrikant geen aanhanger mogen trekken zijn er speciale fietsendrager trekhaken leverbaar. De kogel hiervan is zo bewerkt dat een aanhanger niet aan te koppelen is, maar een fietsendrager wel.

 

Volgende stap: de keuze voor een stekkerdoos

Bij elke trekhaak is een stekkerdoos standaard meegeleverd. Daarmee sluit je de verlichting van een aanhangwagen aan op de elektronica van de auto. De stekkerdoos is vast of met een uitklapmechanisme op het trekhaak frame gemonteerd. Je kunt op trekhaakofferte.nl kiezen uit een 13-polige of 7-polige aansluiting.

  • 7-polig: deze aansluiting was lange tijd standaard en is nog steeds populair, vooral wanneer de trekhaak alleen maar voor een aanhanger of een fietsendrager gebruikt wordt. Om te voldoen aan moderne internationale eisen voor aanhangerverlichting en gebruikscomfort heeft de 7-polige stekkerdoos te weinig vrije polen.
  • 13-polig Jaeger: dit is bij moderne auto’s de meest gangbare aansluiting. De stekkerdoos heeft meerdere kransjes van identieke pinnetjes (polen). De stekker monteer je met een banjonetsluiting. Behalve pennen voor de verkeersverlichting van de aanhanger zijn er ook pennen voor andere functies, zoals een achteruitrijlicht op de aanhanger, het opladen van een caravanaccu of het voeden van de koelkast.
  • 13-polig Multicon/West: deze aansluiting heeft zeven grote polen met daarom heen een rondje van kleinere polen. Deze is bij moderne auto’s minder gebruikelijk, het voordeel is wel dat 7-polige stekkers, die voorheen standaard waren, hierin passen.

 

Tip: constante stroomdraad voor de caravan Let op: ga je een caravan trekken en tijdens het rijden gebruik maken van extra functies zoals het opladen van de moveraccu of de koelkast laat dan een constante stroomdraad (klemnummer 30) en/of een geschakelde stroomdraad (klemnummer 15) aansluiten. De draadoppervlakte moet minimaal 2,5 mm2 zijn. Vaak zijn de draden al wel aanwezig in een 13-polige aansluitset, maar worden niet altijd standaard aangesloten. De 7-polige stekkerset wordt zonder zo’n draad geleverd.