Wanneer is de accuaan vervanging toe

  • Dealer-kwaliteit
  • A-merkonderdelen
  • 24 maanden garantie

Vind uw vestiging

De accu is de batterij van uw auto en zorgt voor het starten. Merkt u dat er problemen zijn bij het starten van uw auto? Maak dan een afspraak bij CarProf. Onze monteurs controleren de accu en geven aan of de accu vervangen moet worden.

Accu auto vervangen
Accu auto vervangen

Gemiddelde levensduur van een accu

Een accu gaat gemiddeld vier jaar mee. Dit is afhankelijk van het gebruik van uw auto. Een accu heeft bijvoorbeeld de tijd nodig om te kunnen opladen. Gebruikt u uw auto alleen voor korte ritjes? De accu levert nu relatief vaak stroom om te starten, maar krijgt niet de tijd om volledig op te laden. Een accu is een slijtageonderdeel en neemt geleidelijk in kwaliteit af. Uiteindelijk levert de accu niet meer voldoende capaciteit om goed te functioneren. De accu moet dan vervangen worden.

 

Wat kost het vervangen van de accu?

Bij CarProf monteren wij A-merk onderdelen. De kosten voor het vervangen van de accu variëren. Dit is afhankelijk van de auto en het type accu die erin zit. Denk hierbij aan ongeveer € 140 voor een Peugeot 107 en € 320 voor een BMW 1 serie. Dit heeft verschillende redenen. Zo zijn accu’s voor start-stopsystemen een stuk duurder dan normale accu’s.

 

Hoe werkt een accu precies?

Een accu levert energie aan de auto om te starten. Op het moment dat u uw autosleutel in het contact omdraait levert de accu stroom aan de motor. Het is natuurlijk belangrijk dat de accu niet leegloopt. De dynamo voorkomt dit door de accu tijdens het rijden bij te laden. Staat u geparkeerd en laat u de auto aanstaan of vergeet u per ongeluk het licht uit te zetten? Dan kan de accu snel leeglopen. Met de CarProf Pechhulppas of Service Card komen wij u direct helpen, zodat u weer snel de weg op kunt.