Accu auto vervangen
 • Dealer-kwaliteit
 • A-merkonderdelen
 • 24 maanden garantie

Vind uw vestiging

Accu vervangen
van uw auto

Auto accu vervangen bij CarProf. De accu is de batterij van uw auto en zorgt voor het starten. Merkt u dat er problemen zijn bij het starten van uw auto? Maak dan een afspraak bij CarProf. Onze monteurs controleren de accu en geven aan of de accu vervangen moet worden. Lees in onderstaande tekst meer over de levensduur van een accu en wat kost een accu.

Hoelang gaat een auto accu mee?

Een accu gaat gemiddeld vier jaar mee. Dit is afhankelijk van het gebruik van uw auto. Een accu heeft bijvoorbeeld de tijd nodig om te kunnen opladen. Gebruikt u uw auto alleen voor korte ritjes? De accu levert nu relatief vaak stroom om te starten, maar krijgt niet de tijd om volledig op te laden. Een accu is een slijtageonderdeel en neemt geleidelijk in kwaliteit af. Uiteindelijk levert de accu niet meer voldoende capaciteit om goed te functioneren. De accu moet dan vervangen worden.

Nieuwe accu auto nodig?

Wanneer is de auto toe aan een nieuwe accu en hoelang gaat een auto accu mee? Gemiddeld gaat een accu zo'n 5 jaar mee. Hoelang de accu precies meegaat is erg afhankelijk van het gebruik van uw auto. Staat de auto veel stil of rijdt u alleen korte ritjes? Dan heeft dit invloed op de levensduur. De accu moet dan vaker stroom leveren om te starten en heeft relatief weinig tijd om op te laden. Er zijn een aantal indicatoren dat de accu kwaliteit achteruit gaat:

 • Problemen bij het starten van de auto, je kan dan een klikkend geluid horen.
 • Een mindere werking van bijvoorbeeld de autoverlichting, airco of ruitenwissers.
 • Het kan ook zijn dat de accu een onaangename geur verspreidt. Dit is een teken dat de accu overladen is. Wij adviseren in dit geval om de accu direct te laten controleren.

 

Accu auto vervangen

Accu vervangen kosten

Bij CarProf monteren wij A-merk onderdelen. De kosten voor het vervangen van de accu variëren. Dit is afhankelijk van de auto en het type accu die erin zit. Denk hierbij aan ongeveer € 140 voor een Peugeot 107 en € 320 voor een BMW 1 serie. Dit heeft verschillende redenen. Zo zijn accu’s voor start-stopsystemen een stuk duurder dan normale accu’s.

Hoe werkt een accu precies?

Een accu levert energie aan de auto om te starten. Op het moment dat u uw autosleutel in het contact omdraait levert de accu stroom aan de motor. Het is natuurlijk belangrijk dat de accu niet leegloopt. De dynamo voorkomt dit door de accu tijdens het rijden bij te laden. Staat u geparkeerd en laat u de auto aanstaan of vergeet u per ongeluk het licht uit te zetten? Dan kan de accu snel leeglopen. Met de CarProf Pechhulppas of Service Card komen wij u direct helpen, zodat u weer snel de weg op kunt.

Auto accu vervangenwaar op letten?

Bij het vervangen van een accu is het heel belangrijk om dit veilig te doen. Zorg om te beginnen dat de auto uitstaat en de sleutel uit het contact is. Verwijder vervolgens eerst de min- accuklem en daarna de plus+ accuklem. Daarna zijn dit de stappen die u moet volgen:

 • Verwijder de accu (het kan zijn dat de accu nog vastzit met een klem of beugel)
 • Plaats de nieuwe accu en monteer eventueel de klem of beugel
 • Monteer nu eerst de plus+ accuklem
 • En vervolgens de min- accuklem
 • Start nu de auto

Het vervangen van uw accu kunt u uiteraard ook gewoon vertrouwd bij uw CarProf autobedrijf laten uitvoeren.

Vind een vestiging

Accu auto vervangen