CarProf Aircocheck
  • Voorkom onnodige kosten
  • Laat periodiek uw airco controleren
  • Vul tijdig koelmiddel

Vind uw vestigingPrijs berekenen

De airco checkVoor gezonde lucht

Net als de rest van uw auto heeft ook de airco regelmatig reiniging en onderhoud nodig. Daarom adviseren wij om de airco check te laten uitvoeren. Zo voorkomt u een mindere werking, hoge luchtvochtigheid, beslagen ramen, verhoogd brandstofverbruik of zelfs storingen en reparaties. Heeft uw airco te weinig koelmiddel? Dan kan de aircopomp drooglopen en overmatig slijten. Met vaak hoge kosten als gevolg. Laat daarom de airco van uw auto op tijd bijvullen. Plan eenvoudig een afspraak voor de airco check.

Airco checkWaarom een reiniging en onderhoud?

Laat uw airco op tijd nakijken

Wij adviseren om de airco jaarlijks te laten controleren. Daarbij is het verstandig om het onderhoud aan uw aircosysteem iedere twee jaar te laten uitvoeren. Deze controle vindt bijvoorbeeld plaats bij de onderhoudsbeurt, een aircobeurt of bij een vakantiecheck. Wij controleren onder andere of bijvullen van het koelmiddel nodig is. Een droge airco gaat vroeg of laat kapot. Daarnaast verbruikt u meer brandstof bij een slecht werkende airco.

Airco check: na afloop weet u precies hoe goed de airco werkt. We doen een visuele inspectie, controleren de bediening, checken het interieurfilter en voeren een temperatuurmeting uit.

Aircoreiniging: we verwijderen de bacteriën, gisten en schimmels.

Airco onderhoudsbeurt: we reinigen de airco, recyclen het koelmiddel en vullen de airco volledig bij.

Het is belangrijk om uw airco het hele jaar te gebruiken. Dit is goed omdat de airco de vocht uit de lucht onttrekt. Daarnaast is dit ook beter voor de airco zelf. Zo rijdt u elk seizoen comfortabel met een aangenaam en gezond klimaat in uw auto.

 

Houd uw airco in goede conditie

Heeft uw airco een automatische modus? Activeer deze zoveel als mogelijk. Het brandstofverbruik is stukken lager dan bij een handmatige bediening.

Heeft uw auto in de zon gestaan en is het binnen warmer dan buiten? Open eerst even de ramen voordat u de airco aanzet. De auto koelt gedeeltelijk af. Dit werk hoeft de airco niet meer te doen en u bespaart brandstof.

Gebruik uw airco het hele jaar door. Ook bij nat en koud weer. De airco droogt de auto van binnen. Het effect zie je vaak op de autoruiten: de beslagen ruit is binnen no-time schoon.

Tot slot is het goed om uw airco ongeveer een kwartier voor aankomst uit te zetten. Een airco zorgt ervoor dat de verdamper in uw auto koud en daardoor vochtig wordt. Door de airco op tijd uit te zetten droogt de verdamper voordat u uw bestemming bereikt. Daarnaast is de overgang van koude binnenlucht naar warme buitenlucht soms erg groot. Door de airco eerder uit te zetten kunt u alvast wennen aan de temperatuur buiten en is de overgang kleiner.

CarProf Airco controle

Hoe zorgt u ervoor dat uw aircoIn goede conditie blijft?

Als u de optie heeft om uw airco op de automatische modus te zetten dan adviseren wij dit. Het brandstofverbruik is dan stukken minder dan als je hem handmatig bedient. 

Heeft uw auto in de zon gestaan en is het in de auto stukken warmer dan erbuiten? Open dan eerst even de ramen voordat u de airco aanzet. De auto koelt dan al gedeeltelijk af. Dit werk hoeft de airco niet meer te doen en bespaart brandstof.

Gebruik uw airco het hele jaar door. Ook bij nat en koud weer. De airco zal de de auto van binnen drogen. Het effect zie je vaak op de autoruiten die snel ontwasemen als u de airco aanzet.

Tot slot is het goed om uw airco ongeveer een kwartier voor aankomst uit te zetten. Een airco zorgt ervoor dat de verdamper in uw auto koud en daardoor vochtig wordt. Zet u de airco op tijd uit dan droogt de verdamper voordat u uw bestemming bereikt. Daarnaast is de overgang van de koude binnenlucht naar warme buitenlucht soms erg groot. Door de airco eerder uit te zetten kunt u alvast wennen aan de temperatuur buiten en is de overgang kleiner.

CarProf Airco controle