Erkend duurzaam certificering voor alle carprof autobedrijven

 

Alle CarProf autobedrijven zijn vanaf heden gecertificeerd als Erkend Duurzaam. Een bijzondere toevoeging voor de formule en haar netwerk van meer dan 100 leden in Nederland. “We staan als garageformule voor kwaliteit en vooruitgang en hebben met deze groepscertificering ook op het vlak van duurzaamheid weer een grote stap gezet”, aldus Ivar Camps Marketing Manager CarProf.

Erkend Duurzaam is het duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche en is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (lvDM). Deze stichting is in 2008 opgericht door brancheverenigingen BOVAGFOCWARAI Vereniging en Stiba. Vanuit IvDM wordt de certificering door onafhankelijke specialisten uitgevoerd. Ivar Camp: “Met Erkend Duurzaam faciliteren we onze leden aan een goed MVO-beleid. Met voordelen als minder milieuvervuiling en compliant zijn aan nieuwe wet- en regelgeving. Maar ook het kunnen voldoen aan de wensen van leasemaatschappijen, banken, verzekeraars en consumenten.” 

Nieuwe generatie

Het keurmerk biedt autobedrijven een onafhankelijk bewijs van inspanningen voor een duurzamere wereld. Jan Roeleveld van CarProf Maarsen is enthousiast over de certificering en bevestigt: “Wij willen investeren in de toekomst en dit ook uitdragen naar de nieuwe generatie klanten die duurzaamheid verkiest.

Toevoeging formule

In januari 2023 heeft CarProf de toevoeging van Erkend Duurzaam bekendgemaakt tijdens een landelijk evenement in het Louwman Museum in Den Haag. Inmiddels is een groot deel van het netwerk door IvDM bezocht voor een audit en is er een groepscertificering voor alle CarProf autobedrijven. ‘Ik ben trots dat we nu als totale garageformule het Erkend Duurzaam label voeren. Naast ons partnership met Veilig Verkeer Nederland bevestigen we met deze nieuwe toevoeging onze kernwaarden van kwaliteit en veiligheid. Bij CarProf zetten we net die extra stap. Ook op het gebied van maatschappelijk en duurzaam ondernemen.