CarProf werkt mee aanverkeersveiligheid

CarProf werkt mee aan verkeersveiligheid


Garageformule CarProf is partner van Fonds Slachtofferhulp en Veilig Verkeer Nederland en ondersteunt daarmee diverse initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid in ons land. De formule kiest voor een brede samenwerking op meerdere communicatieniveaus. In de basis gaat het om een APK-actie, waarbij alle CarProf autobedrijven in Nederland bij elke uitgevoerde APK € 0,50 ophalen voor verkeersveiligheid. Dit resulteerde alleen al in 2023 in een bedrag van € 49.881,-. “Het thema verkeersveiligheid komt terug op onze website, social media en drukwerk. Ook bij kinderen willen we de dialoog over verkeer stimuleren. Zo geven we deze zomer de vierde editie van het CarProf Kids-Doeboek uit. Je kan immers niet vroeg genoeg beginnen met oefenen”, aldus Ivar Camps, Retail Marketing Manager

Fonds Slachtofferhulp en Veilig Verkeer Nederland

In 2020 is CarProf een partnership aangegaan met Fonds Slachtofferhulp ten behoeve van het onderzoek TrafVic-Kids. Hiermee draagt CarProf bij aan wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van specialistische hulp bij rouw voor kinderen die door een verkeersongeval slachtoffer worden of een dierbare verliezen. Om het thema verkeersveiligheid nog meer uit te dragen heeft de formule sinds 2023 ook een partnership met Veilig Verkeer Nederland en gaan thema’s als MONO ook mee in de communicatie van CarProf. “Daarmee raakt onze inzet voor verkeersveiligheid zowel preventie als nazorg”, aldus Ivar Camps.

Aantal verkeersslachtoffers op alarmerende hoogte

Veilig Verkeer Nederland onderstreept de dringende noodzaak tot actie vanwege de alarmerende toename van het aantal verkeersslachtoffers. In 2022 waren er 745 doden en 8.300 ernstig gewonden in het verkeer. "Recent hebben we samen met de verkeersveiligheidscoalitie, een samenwerkingsverband van diverse organisaties gericht op verkeersveiligheid, een beroep gedaan op de politiek om te investeren in meer handhaving en een veilige infrastructuur", aldus Willemijn Pomper woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. Onderzoek door SWOV wijst uit dat dit van cruciaal belang is om het aantal verkeersslachtoffers aanzienlijk te verminderen.

Veiligheid en kwaliteit

Naast alle verkeersregels zijn er ook andere factoren die bijdragen aan de veiligheid in het verkeer. Voldoende bandenprofiel, goed werkende remmen, of optimaal zicht dankzij functionerende ruitenwissers. Het zijn allemaal onderdelen die bepalend kunnen zijn in verkeerssituaties. Niet alleen voor de veiligheid van de automobilist, maar ook voor de andere verkeersdeelnemers. “Een APK geeft aan waar onderhoud nodig is. De autobedrijven die zijn aangesloten bij CarProf staan voor kwaliteit en zorgen dan ook met hun vakkundige monteurs dat auto’s vanuit de werkplaats weer veilig in topconditie de weg op gaan”, aldus Ivar Camps.