Menu

Uitlaat vervangen bij CarProf

Wilt u uw uitlaat vervangen of wilt u de werking van uw katalysator of roetfilter laten controleren? De specialisten van CarProf hebben alles in huis om u van het juiste advies te voorzien.

Uitlaat, katalysator en roetfilter

De verbranding van het brandstofmengsel is niet volledig efficiƫnt. Er ontstaan daarom verbrandingsresten (uitlaatgassen) die af worden gevoerd via het uitlaatsysteem. Bij benzineauto's worden deze gereinigd door de katalysator. In de katalysator stromen de gassen langs edelmetalen die een chemische reactie teweegbrengen. Op die manier worden de gassen omgezet in minder schadelijke stoffen. De uitstoot van dieselauto's wordt gereinigd met behulp van een roetfilter.

Onderhoud van het uitlaatsysteem

Omdat het uitlaatsysteem veel te lijden heeft van water en extreem hete uitlaatgassen, kan er lekkage aan de pijp of schade aan de filters ontstaan. Dit heeft mogelijk gevolgen voor het milieu en het vermogen van de motor. In dat geval kan CarProf met een roetmeting, viergasmeting of een visuele inspectie bepalen waar het probleem zit.

Uitlaat reparatie bij CarProf

Ook het uitlaatsysteem is een complex onderdeel van uw auto. Een rammelend geluid kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een defecte katalysator of juist door een simpele bevestiging. Het is daarom van belang om goed advies in te winnen. Bij CarProf kunt u rekenen op vakmanschap en een heldere offerte, of het nu gaat om reparatie van uw oude uitlaat of het plaatsen van een nieuwe uitlaat.

CarProf uitlaat

Wilt u een afspraak maken?

Wilt u meer informatie over het controleren van uw uitlaat of maakt u liever direct een afspraak? Neem contact op met een van onze vestigingen.